Dietistenpraktijk Bionda

Uw diëtist

Bionda van Zoerlandt is in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heeft ze de 4-jarige HBO-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ (BSc) afgerond. Hierna is ze zichzelf verder gaan verdiepen in de rol van voeding bij het voorkómen van ziekten, door aan de Wageningen Universiteit de studie ‘Nutrition and Health' (Voeding en Gezondheid, MSc) met als specialisatie ‘Food behaviour and disease prevention' (Voedingsgedrag en ziektepreventie) af te ronden (2005).

Sinds haar afstuderen heeft ze onderzoek gedaan bij de GGD en in de farmaceutische sector. Hierna is ze aan de slag gegaan als diëtist in verschillende ziekenhuizen. Hier heeft ze cliënten begeleid met o.a. overgewicht, diabetes mellitus, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartfalen, COPD, kanker, maag-, lever- en darmproblemen, kauw- en slikproblemen, spierziekten, ondervoeding, sondevoeding en parenterale voeding.

Ze kwam erachter dat het begeleiden van cliënten met de meest uiteenlopende diëten haar uitdaging is, een eigen diëtistenpraktijk runnen past dan ook goed bij Bionda. 

Regelmatig volgt Bionda bij- en nascholingscursussen, webinars en post-HBO studies (zie hieronder), zodat ze op de hoogte blijft van de laatste voedings- en dieetadviezen en dieetbehandeltechnieken. Omdat diëtist een wettelijk erkend paramedisch beroep is voldoet Bionda aan de deskundigheid zoals beschreven in de Wet BIG art. 34. Daarnaast is Bionda geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, zowel als diëtist als HBO leefstijlcoach (zie www.kwaliteitsregisterparamedici.nl, nummer: 69908064889), lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (00984850), lid van het NCV diëtistennetwerk en Diëtisten Netwerk Noordelijke Maasvallei en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (17243659). 

Tevens is Bionda ervaringsdeskundige. Tijdens beide zwangerschappen volgde Bionda zelf een koolhydraatbeperkt dieet bij zwangerschapsdiabetes / suikerziekte waarbij 4x daags insulinegebruik nodig was. Ook heeft Bionda ervaring met het volgen en uitproberen van een (tijdelijk) koemelkvrij, lactosevrij-, fructosebeperkt-, natriumbeperkt en energiebeperkt dieet. Hierbij vond en ze het een uitdaging om de diëten zo in te passen in haar leven dat heerlijk (uit) eten en koken mogelijk was. Naast haar werk wandelt, fietst en sport ze graag (skaten, fitness, suppen en zwemmen). Koken met haar kookclub en uit eten gaan is tevens een geliefde hobby. Tot slot leest ze graag literaire thrillers en kijkt ze graag spannende series en films.

Gevolgde scholingen:

2024: Scholing NCV over Precautionary Allergen Labeling (PAL) 

2023-2024: Post-HBO studie Diarree en obstipatie 

2023: Webinar Mentale gezondheid bij jongeren / STORM-aanpak 

2023: Nascholing coeliakie: kruisbesmetting / jodium en het glutenvrije dieet

2022: Webinar Overgewicht.tv over stigma en overgewicht

2022: Nascholing Coeliakie: coeliakie en vermoeidheid

2022: Webinar eiwitbehoefte bij ouderen

2021: Webinar enzympreparaat gebruik bij PDS / voedselintolerantie

2021: Nascholing Coeliakie: therapietrouw / productkennis

2021: Webinar Chrono Nutrition

2021: Webinar Voeding en revalidatie

2021: Webinar richtlijn Behandeling van Kinderen met Obesitas

2021: PDS / glutensensitiviteit

2021: Duurzamer eten

2021: Voeding bij DM, meer plantaardig bekeken

2021: Zorgtechnologie, e-health en digitale zorg

2020: Stapsgewijs de juiste drinkvoeding adviseren

2020: ACT (Acceptance and Commitment Therapy) 

2020: Duurzame en gezonde voeding

2020: Kinderen en plantaardige voeding

2020: Voeding en sport

2020: Koolhydraten en insulinegevoeligheid

2020: Koolhydraatbeperkt dieet

2020: COPD en (onder)voeding en eiwitinname

2020: Nierfunctiestoornissen

2019: Gezonde voeding bij kinderen en pubers

2019: E-learning Jong geleerd is oud gedaan 

2019: Vezels en granen

2019: Lactose en lactoseintolerantie 

2019: Nascholing specialisatie coeliakie diëtist bij Nederlandse Coeliakie Vereniging

2019: Specialisatie coeliakie diëtist bij Nederlandse Coeliakie Vereniging waaronder meekijkstage

2018: Technologische ontwikkelingen in het diëtistenvak 

2018: Jongeren op gezond gewicht (diverse webinars)

2018: niet IgE gemedieerde KMA (Koemelk Allergie)

2018: Voeding en mondgezondheid

2018: FODMAP bij IBS 

2017: Cardiovasculair Risicomanagement

2017: Prikkelbaar Darmsyndroom

2016: Emotie eten de baas

2016: Plant power

2016: Zuivel & duurzaamheid

2015: Motivational Interviewing 

2015: Positieve Gezondheid

2014-2015: Specialisatie Kindervoeding en Kinderdiëtetiek 

2014: Microbiotica en probiotica

2014:  Specialisatie Voeding en diabetes mellitus

2013-2014: Overgewicht en obesitas

2012: DM voor diëtisten

2012: Voedselallergie

2011: Directe Toegankelijkheid Dietetiek (DTD)

2010: Obesitas

2010: Vrouwen en Hart- en Vaatziekten

2010: Prikkelbaar Darm Syndroom

2010: Ketenzorg in de 1e lijn

2010: Diëtist in de beweegkuur  leefstjilcoach opleiding

2009: De overgang als risicofactor

2009: Voedingsvezel en gezondheid

2009: Gewichtsbeheersing en bewegen

2005-2008: Diverse scholingen omtrent klinische voeding (Sondevoeding / Parentarale voeding)