Bionda van Zoerlandt is in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heeft ze de 4-jarige HBO-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ (BSc) afgerond. Hierna is ze zichzelf verder gaan verdiepen in de rol van voeding bij het voorkómen van ziekten, door aan de Wageningen Universiteit de studie ‘Nutrition and Health' (Voeding en Gezondheid, MSc) met als specialisatie ‘Food behaviour and disease prevention' (Voedingsgedrag en ziektepreventie) af te ronden (2005).
Sinds haar afstuderen heeft ze onderzoek gedaan bij de GGD en in de farmaceutische sector. Hierna is ze aan de slag gegaan als diëtist in verschillende ziekenhuizen. Hier heeft ze cliënten begeleid met o.a. overgewicht, diabetes mellitus, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartfalen, COPD, kanker, maag-, lever- en darmproblemen, kauw- en slikproblemen, spierziekten, ondervoeding, sondevoeding en parenterale voeding.
Ze kwam erachter dat het begeleiden van cliënten met de meest uiteenlopende diëten haar uitdaging is, een eigen diëtistenpraktijk runnen past dan ook goed bij Bionda.
Regelmatig volgt Bionda bij- en nascholingscursussen, webinars en post-HBO studies (zie hieronder), zodat ze op de hoogte blijft van de laatste voedings- en dieetadviezen en dieetbehandeltechnieken. Omdat diëtist een wettelijk erkend paramedisch beroep is voldoet Bionda aan de deskundigheid zoals beschreven in de Wet BIG art. 34. Daarnaast is Bionda geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, zowel als diëtist als HBO leefstijlcoach (zie www.kwaliteitsregisterparamedici.nl, nummer: 69908064889), lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (00984850), lid van het NCV diëtistennetwerk en Diëtisten Netwerk Noordelijke Maasvallei en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (17243659).
Tevens is Bionda ervaringsdeskundige. Tijdens beide zwangerschappen volgde Bionda zelf een koolhydraatbeperkt dieet bij zwangerschapsdiabetes / suikerziekte waarbij 4x daags insulinegebruik nodig was. Ook heeft Bionda ervaring met het volgen en uitproberen van een (tijdelijk) koemelkvrij, lactosevrij-, fructosebeperkt-, natriumbeperkt en energiebeperkt dieet. Hierbij vond en ze het een uitdaging om de diëten zo in te passen in haar leven dat heerlijk (uit) eten en koken mogelijk was. Naast haar werk wandelt, fietst en sport ze graag (skaten, fitness, suppen en zwemmen). Koken met haar kookclub en uit eten gaan is tevens een geliefde hobby. Tot slot leest ze graag literaire thrillers en kijkt ze graag spannende series en films.
Gevolgde scholingen:
2024: Training assertiviteit in de Dietistenpraktijk
2024: Scholing NCV over Precautionary Allergen Labeling (PAL)
2023-2024: Post-HBO studie Diarree en obstipatie
2023: Webinar Mentale gezondheid bij jongeren / STORM-aanpak
2023: Nascholing coeliakie: kruisbesmetting / jodium en het glutenvrije dieet
2022: Webinar Overgewicht.tv over stigma en overgewicht
2022: Nascholing Coeliakie: coeliakie en vermoeidheid
2022: Webinar eiwitbehoefte bij ouderen
2021: Webinar enzympreparaat gebruik bij PDS / voedselintolerantie
2021: Nascholing Coeliakie: therapietrouw / productkennis
2021: Webinar Chrono Nutrition
2021: Webinar Voeding en revalidatie
2021: Webinar richtlijn Behandeling van Kinderen met Obesitas
2021: PDS / glutensensitiviteit
2021: Duurzamer eten
2021: Voeding bij DM, meer plantaardig bekeken
2021: Zorgtechnologie, e-health en digitale zorg
2020: Stapsgewijs de juiste drinkvoeding adviseren
2020: ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
2020: Duurzame en gezonde voeding
2020: Kinderen en plantaardige voeding
2020: Voeding en sport
2020: Koolhydraten en insulinegevoeligheid
2020: Koolhydraatbeperkt dieet
2020: COPD en (onder)voeding en eiwitinname
2020: Nierfunctiestoornissen
2019: Gezonde voeding bij kinderen en pubers
2019: E-learning Jong geleerd is oud gedaan
2019: Vezels en granen
2019: Lactose en lactoseintolerantie
2019: Nascholing specialisatie coeliakie diëtist bij Nederlandse Coeliakie Vereniging
2019: Specialisatie coeliakie diëtist bij Nederlandse Coeliakie Vereniging waaronder meekijkstage
2018: Technologische ontwikkelingen in het diëtistenvak
2018: Jongeren op gezond gewicht (diverse webinars)
2018: niet IgE gemedieerde KMA (Koemelk Allergie)
2018: Voeding en mondgezondheid
2018: FODMAP bij IBS
2017: Cardiovasculair Risicomanagement
2017: Prikkelbaar Darmsyndroom
2016: Emotie eten de baas
2016: Plant power
2016: Zuivel & duurzaamheid
2015: Motivational Interviewing
2015: Positieve Gezondheid
2014-2015: Specialisatie Kindervoeding en Kinderdiëtetiek
2014: Microbiotica en probiotica
2014: Specialisatie Voeding en diabetes mellitus
2013-2014: Overgewicht en obesitas
2012: DM voor diëtisten
2012: Voedselallergie
2011: Directe Toegankelijkheid Dietetiek (DTD)
2010: Obesitas
2010: Vrouwen en Hart- en Vaatziekten
2010: Prikkelbaar Darm Syndroom
2010: Ketenzorg in de 1e lijn
2010: Diëtist in de beweegkuur leefstjilcoach opleiding
2009: De overgang als risicofactor
2009: Voedingsvezel en gezondheid
2009: Gewichtsbeheersing en bewegen
2005-2008: Diverse scholingen omtrent klinische voeding (Sondevoeding / Parentarale voeding)